Part 1

2014- aku belajar kat kolej. Aku kenal sorang member ni. Dia pengkid. Tapi sikit pun aku tak ada perasaan kat dia. Aku anggap dia kakak aku yg jaga aku masa aku kat hostel. Lepas tu aku tinggalkan x-bf aku ni. Sebab aku terlalu rapat dgn kakak ni. N x-bf aku ni tak suka pengkid. So aku fikir aku dgn perempuan xleh kawen pun. Lgpun aku anggap dia kakak, n aku fikir aku dgn x-bf aku ni boleh kawen. So aku cakap kat dia yg 'sy percaya kat jodoh Allah, kalau ada jodoh kita, kita go, walau jauh macam mana pun sy pergi, kalau jodoh sy dgn awk, tetap dgn awk' tu je yg aku cakap kat dia. Dan dia cakap 'sy tetap akan tunggu awak sampai awk habis belajar. Sampai bila2'. Then aku blah macam tu je. Without tanya dia khabar, tanpa berite, tanpa explaination. Aku jahat doh. Buat dia macam tu. Sebab aku percaya jodoh Allah. At the same time, kadang dia ada try call aku, ws aku tanya khabar. Tapi aku lari. Aku tak kuat. Sebab masa aku blah tinggalkan dia. Aku selalu mimpi dia. Aku selalu teringat kat dia. Then aku sedar yg aku rindu dia. Tapi aku selalu uptodate dgn perkembangan dia even dia xtau. Aku tau dia couple dgn sp, kat mana, sihat ke tak, kerja apa kerja kat mana. Yg aku tak tahu hati dia je. Sebab dia dah ada awek. Sedangkan jauh dari sudut hati aku, aku fikir dia takkan ada perempuan lain selain aku. Tu yg aku fikir. Tapi hati dia aku masih tak tahu. Sampai lah 2 tahun lebih aku xcontact dia. Aku lari dari dia. Sebab aku fikir aku jahat. Aku tinggalkan dia. Im not deserved utk dia. 


2015 - rindu aku kt x-bf still sama. Aku still jalankan stalking aku tu. Hahaha supaya aku tau keadaan dia mcm mana. Aku kalau takat hack tu celah gigi je. Sebab aku minat n sebab aku nak tau. And kadang aku off aku balik rumah dgn harapan dia pun lepak dgn abang aku. Kebarangkalian utk terserempak tu 99% hahaha. Pastu kadang aku balik keje masa kerja kat subang parade tu, teringin gak tercari2 moto dia kalau kat traffic light tu. Mmg harapan tipis lah cite dia. Nisha nisha. Sampailahhh one day, aku down teruk. Aku ada masalah yg memerlukan aku utk bercerita. Aku igt lagi tarikh tu. 27122015. Aku saja wechat dia. Dia reply. Start dari situ kiteorang contact balik. Ada kot post aku kt blog ni. Nanti aku cari balik. Wechat punya wechat, aku taktau lah kenapa hati aku ni kat dia sorang je. Cuba gak lah kawan dgn org lain. Luar je kata ok ok. Kawan je. Tak rindu. Last2 nangis sendiri sebab rindu. Haih


Nanti aku tulis part 2

No comments: